S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

The Maze Runner

 
Thomas vaknar upp utan några minnen av vem han egentligen är och vad som hände innan han hamnade här. I the Glade med en massa andra killar. De har varit här i tre år och varje månad anländer mat och annat nödvändigt i hissen tillsammans med den ny kille. De bor i mitten av en labyrint som "runners" kartlägger och försöker hitta en väg ut ifrån, men det finns också Grievers där ute som inte är särskilt vänliga. 
Som ni antagligen redan förstått blir Thomas en "runner" efter några händelser, men alla är inte särskilt glada över hans ankomst då saker gått snett ända sedan dess. Hissen överraskar dem genom att åka upp igen när det bara gått ett par dagar sedan Thomas kom dit. Den här gången är det en tjej, och hon meddelar att detta är den sista gången någonsin hissen skickas dit. Allt i the Glade försändras och snart är det inte längre ett
alternativ att stanna, de måste försöka ta sig ut, och det är fort. 
 
Det var blandade känslor när jag satte mig i biosalongen med mina vänner för att se The Maze Runner. Jag har läst boken och hade ganska höga förväntningar. Jag har hållt mig borta från trailers osv. för detta var något jag ville se för första gången på riktigt. Samtidigt som jag var väldigt glad över att få se den, var jag nervös över att de skulle ha förstört den. 
 
Jag blev glatt överraskad. Den var väldigt intensiv och riktigt bra gjord, och fastän jag visste hur det skulle gå för karaktärerna blev jag ibland väldigt orolig. Skådespelarna var bra, de visste vad de höll på med, och det var väldigt mycket spänning genom hela filmen. Utvecklingen av händelser och karaktärer flöt också på väldigt bra, och det kändes aldrig hackigt eller orimligt. Jag älskade att romansen mellan Thomas och Teresa nästan inte alls märktes av, det fokuserades på "äventyret" istället och det var det länge sedan man såg i en ny film på det här viset! 
 
Något jag tyckte mindre om, som bokläsare, var att sista fightingscenen kändes ganska lame och kunde ha gjorts till något bättre, att the grievers inte riktigt var lika äckliga som jag föreställt mig (men det är väl mest en smaksak), samt att de ändrat sättet labyrinten flyttade på sig varje dag och därmed sättet de kom att de kunde ta sig ut. Det var särskilt synd om det sista, eftersom det var så sjukt smart i boken och väldigt intressant, men hur det utspelade sig i filmen var inte helt fel det heller, bara inte lika unikt. 
 
Men hur som helst tyckte jag väldigt mycket om den här filmen, och jag tyckte det var en väldigt bra book-to-movie-adaptation. Jag är glad att jag inte läste om boken precis innan, vilket jag halvt planerat, eftersom min kompis som läste ut den runt två dagar tidigare inte alls tyckte om filmen eftersom hon tyckte de ändrat ganska mycket. Men den var riktigt bra, och något jag verkligen rekommenderar vare sig du läst boken eller inte!
 
Betyg blir 4 av 5. 

V I L M A L A ♔
22 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://vilmala.blo.gg/

VILL SE :D

Svar: Ja det vill du, gör det så fort du får chansen! :D
Maja Kron

Petra
22 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://brunetpetra.blogg.se

sv ja det är mysigt :)

Lydia
22 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://lydiaelstigs.blogg.se/

Vill verkligen se den!

Svar: Det borde du verkligen göra så fort du får chansen :D
Maja Kron

Josefine ♔
22 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://jlandgrens.se/

Lätt värt att se typ, han är ju räääätt snygg!! :o

Svar: Ja du borde verkligen ta dig tiden till o se den! hahah ja det är ju alltid ett plus :D
Maja Kron

milina.blogg.se
23 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://milina.blogg.se/

vill se den!

- ps. jag har en giveaway på bloggen där man kan vinna ett valfritt smycke!

Svar: Det rekommenderar jag verkligen att du gör :D
Maja Kron

Boel
23 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://boelish.blogg.se

Åh jag vill verligen se den :D

Sv: Ja testa det :D

Svar: Det borde du göra :D
Maja Kron

En serieblogg
23 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://efji.se

Åh den vill jag se

Svar: Det tycker jag att du ska göra! :D
Maja Kron

♫♪ sandra
23 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://www.sandramusic.spotlife.se

den verkar spännande!

Svar: Det var den! ^^
Maja Kron

sanna
23 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://zinja.se

Vill se men tror jag ska läsa boken först:)

Svar: Det är så det ska låta! Läsa boken först är alltid det bästa c:
Maja Kron

Alice
25 September, 2014 - 09:58 / BLOGG: http://lallizzlife.blogg.se

Åh, jag vill så gärna se den! Den verkar så bra och älskar Dylan. ^^

Svar: Du borde verkligen titta på den! Hade inte sett honom i något tidigare, har inte kollat på teen wolf hehe, men han var verkligen en glad överraskning, Tyckte att han var perfekt för rollen :D
Maja Kron


Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: