S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

Nyckeln

Titel: Nyckeln
Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren 
Antal sidor: 813
Utgivningsår: 2013
Andra böcker i serien: Cirkeln (2011) och Eld (2012) 
 
De Utvalda närmar sig dagen då de måste stänga portalen och rädda världen, men samtidigt som de måste hitta en lösning på hur, kämpar de med att finna sig själva. Detta är den tredje och sista boken i Engelsforstrilogin. 
 
Beskrivningen av boken är bara en mening eftersom jag inte vill säga allt för mycket om den, det är som sagt sista boken i trilogin, så har man läst de två första vet man vad den kommer handla om! 
 
Den första halvan av boken kändes lite smått seg och var inte överdrivet intressant, det kan även hända att det var för att jag inte alls kom ihåg mycket från de tidigare böckerna, och spenderade denna tid mest åt att försöka minnas vad alla karaktärer hade för betydelse och vad som egentligen hänt. Har du samma problem som jag kan jag ändå säga att du knappast behöver läsa om de två tidigare för att förstå, de återberättar väldigt mycket, vilket kan vara skönt för sådana som oss! 

När jag kommit halvvägs trappades spänningen upp, händelsernas betydelse ökade och blev mer och mer intensiva. Denna del gick snabbt att ta sig igenom, och mot slutet fann jag mig nästan klistrad vid sidorna. Nu i efterhand kändes det som om första halvan av boken mest handlade om själva karaktärerna och deras liv och relationer, medan den andra fokuserade mer på själva uppdraget och var mer actionfylld. 
 
Något jag alltid tyckt om med dessa böcker är att karaktärerna är så olika, jag tror inte jag har läst någon annan bok där det finns så stor variation på personligheter. Jag tycker mer om vissa än andra, men jag uppskattar ändå att författarna lagt ner tid på att göra dem så pass olika. Det finns en karaktär för alla att relatera till på ett eller annat vis, och det är väldigt viktigt, särskilt de som är riktade till denna åldersgrupp. 
 
Att boken främst är skriven för ungdomar märks verkligen på språket. Ibland kändes det som om den var skriven av en tonåring, och inte av vuxna människor. 
 
Jag vill som sagt inte prata för mycket om boken eftersom jag inte vill spoila något för den som inte läst denna än, så jag avslutar med att säga att det är med blandade känslor jag låter denna trilogi gå, och trots dess brister fann jag mig själv med att tycka rätt mycket om Nyckeln i slutändan. Under denna resa har jag känt mig allt ifrån glad till sorgsen och arg, och det är precis vad jag vill ha från en bok.Slutet var väldigt fint och bra genomtänkt, men jag hade gärna fått höra lite mer från De Utvalda och Engelsfors! 
 
 
 

♫♪ sandra
29 September, 2014 - 22:29 / BLOGG: http://www.sandramusic.spotlife.se

åh älskar de böckerna!

- ja vi får hoppas det är en bättre manusförfattare iår ^^


Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: