S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

Maleficent


Igår efter skoldagen med ett kemiprov gick jag och mina vänner på bio, tredje gången inom en vecka för mig hehe, och den här gången såg vi Angelina Jolies nya film Maleficent. 
 
Filmen handlar om Maleficent, den onda fén i den välkända sagan Törnrosa som vi alla växte upp med. I stort sett allt du trodde att du visste om Maleficent och Törnrosa är falskt. Här avslöjas verkligheten, varför förbannelsen kastades över Aurora och hur sagan egentligen gick till. Vem är egentligen boven i dramat?
 
Jag älskar när det görs twistar på dessa klassiska sagor, både i film och böcker, och denna var inget undantag. Den var annorlunda än sagan som vi känner den, men allt var ändå trovärdigt, det kändes inte som något som filmskaparna slängt ihop bara för att tjäna pengar på det. Det låg en tanke bakom det hela, och det märktes. Miljöerna var underbart vackra och Jolie var perfekt i rollen som Maleficent, det kunde ha blivit mycket bättre. Om jag ska klaga på något är det väl att den var ganska förutsägbar, inte bara för att man redan kan sagan om Törnrosa, utan på andra sätt. Dock tyckte jag egentligen inte att det var något fel med det, eftersom det ändå var ganska mysigt och rörande. Dessutom hoppades jag på en sak som inte hände, vilket var lite tråkigt, men inget jag kan klaga på. För i övrigt var den väldigt bra gjord, och den fick en även att skratta till lite då och då, vilket alltid är ett plus! 
 
Jag tycker verkligen att du ska ta dig tid till att se Maleficent, gärna på bio eftersom 3Dn gör bland annat att landskapen blir flera gånger vackrare! Jag tror nog att de flesta ganska lätt kan fatta tycke för den här filmen, och du borde verkligen ge den en chans, särskilt om du är ett Törnrosa fan!