S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

City of Heavenly Fire

 
Äntligen. Efter cirka 1,5 års väntan har jag äntligen fått läsa den sista boken i The Mortal Instruments, City of Heavenly Fire. Jag hade extremt höga förhoppningar för den här boken, och den levde upp till dem alla. Jag tänker inte säga så mycket om den, eftersom jag inte vill spoila den för någon som tänkt läsa den, bara att den var extremt bra och att jag inte kan fatta att serien nu är över.
 
Jag fick den första boken, City of Bones, i julklapp år 2012, och jag blev besatt av serien direkt. Det var den första boken jag tog mig igenom av fri vilja på engelska, och jag är riktigt glad att jag gjorde det! Jag köpte resten av böckerna i serien, samt trilogin av samma författare som utspelar sig före TMI med dessa karaktärers förfäder (The Infernal Devices), och under de första månaderna av 2013 hade jag läst ut dem. 
 
Tacksamhet är vad jag känner för dessa böcker, alla 9 av Cassandra Clares böcker jag läst. De fick mig att börja tycka om att läsa igen, att läsa på engelska (vilket har hjälpt mig riktigt mycket både i vardagen och skolan), och de har även introducerat mig till så många andra bra böcker. Jag har skrattat och gråtit med dessa böcker och jag har älskat karaktärer mer än jag trodde var möjligt. De har alltid varit där, som en värld jag kunnat fly till när känt mig nere, alltid fått mig att le. 
 
Så samtidigt som jag är lycklig över hur fantastisk City of Heavenly Fire var är jag deppig över att det är slut. Jag vet att Cassandra Clare ska skriva två serier till om Shadowhunters, och jag kommer att få återse karaktärerna jag först föll för (de som överlevde CoHF förstås), men det kommer ändå inte vara samma sak. Jag kommer alltid ha ett speciellt band till denna serie och jag kan lugnt säga att det är en av mina favoriter. De första böckerna kanske inte är de mest välskrivna eller oförutsägbara, men med varje bok ser man utveckling hos Clare samtidigt som man växer som läsare, och de har gett mig så mycket att de alltid kommer finnas i mitt hjärta, oersättliga.

Jag vill tacka Cassandra Clare för att hon skrivit dessa böcker och för böckerna hon kommer skriva i framtiden, de har gett mig så mycket som ingen annan kan, och jag är evigt tacksam. Tack för Clary, Jace, Magnus, Alec, Simon, Isabelle, Max, Jocelyn, Luke. Maia, Jordan och till och med Raphael, Valentine och Sebastian, jag skulle vara en helt annan person idag om det inte varit för dem. 
 
Har inte du läst City of Bones än rekommenderar jag verkligen att du gör det, och att du gör det på engelska. Om jag kunde ta mig igenom en engelsk skriven bok utan problem, kan du, trust me! Om du fastnar har du så mycket att se fram emot och jag avundas dig, är det någon bokserie jag skulle vilja läsa om och återuppleva för första gången igen skulle det vara Cassandra Clares böcker. Hon är en fantastisk författare och jag kan knappt vänta på hennes nästa bok i den nya serien The Dark Artifices som utkommer nästa år! 
 
Jag vet att det här inlägget egentligen skulle handla om City of Heavenly Fire, men eftersom jag inte vill avlöja något som skulle kunna förstöra är det bättre om jag inte säger något alls. Jag vill dock gärna diskutera den med någon, så har du läst den får du gärna skicka iväg en kommentar så vi kan prata om den. Eller om du bara läst några böcker men ändå vill prata, jag älskar att diskutera sånt här, så tveka inte en sekund om du vill säga något!
 
Hoppas The Mortal Instruments och The Infernal Devices kommer/har ge(tt) dig lika mycket lycka som de gett mig. Nu är frågan bara, hur många gånger kommer jag läsa om dem?
 

Malin
01 Juni, 2014 - 00:42 / BLOGG: http://www.malinasworld.blogg.se

Ja, det är kul att förnya sin garderob ibland. :)

♫♪ sandra
18 Juni, 2014 - 00:42 / BLOGG: http://www.sandramusic.spotlife.se

åh den måste jag läsa!

Svar: Ja det borde du verkligen göra! Älskar den bokserien nästan mer än något annat jag läst :D
Maja Kron

Alicia
13 Juni, 2014 - 00:42 / BLOGG: http://abooks.blogg.se

Okej, läste detta nu och blev väldigt emotional pga känner precis samma som du, vet inte hur jag ska orka vänta tills Lady Midnight, det är ju typ ett helt år kvar, *ugly sobbing deluxe*

Svar: Precis, hur ska man klara av att vänta så länge?! Hennes böcker väcker något inom mig som inga andra böcker kan, och jag vill bara ha mer hela tiden!
Men jag väntade i lite över ett år på CoHF, så då ska jag klara av att vänta på Lady Midnight också även om det kommer vara näst intill outhärdligt... men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! (kan man ju i alla fall försöka intala sig själv...) D:
Maja Kron

Alicia
14 Juni, 2014 - 00:42 / BLOGG: http://abooks.blogg.se

Haha, ja, precis. Har du tänkt läsa The Iron Trial, förresten?

Svar: Japp, så fort jag har fått ihop lite mer pengar ska jag köpa den ^^ själv då? :D
Maja Kron

Alicia
14 Juni, 2014 - 00:42 / BLOGG: http://abooks.blogg.se

Ja, självklart! Måste också vänta tills jag har pengar men sen ska jag köpa den. Ska bli skönt att läsa något som betraktas som middle grade, hoppas på att det ska ha en liten Percy Jackson and the Olympians feel över sig och romantisk kärlek inte spelar så stor roll som i TMI & TID! :)

Svar: Precis, ibland är det bara hur kul som helst att läsa något som har störst fokus på själva äventyret! ^^
Maja Kron


Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: