S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

Winter has arrived

 
 
 
Igår släpptes det första avsnittet av den fjärde säsongen av Once Upon A Time, och som de flesta säkert redan hört talas om har Frozen karaktärerna fått plats i serien denna gång. Elsa har anlänt till storybrooke, men ännu är det inte helt klart vad hon gör där. Man får reda på att Anna rest iväg mot the enchanted forest för att ta reda på varför deras föräldrar egentligen lämnade dem för så många år sedan, och samtidigt bådar det inte gott då Regina kan ha fått ett återfall och smider nu nya planer för framtiden.
 
Jag tyckte att denna episod var väldigt underhållande, särskilt för att det var intressant att se hur de tog med Frozen sagan in i det hela. Jag tyckte att de gjorde ett bra jobb, och bortsett från att jag kanske inte helt överensstämmer med Georgia Haig som Elsa, var det mesta bättre än jag förväntat mig. Jag är särskilt imponerad av Anna, hon har sina awkward moments och beter sig väldigt mycket som den animerade Anna, vilket är väldigt uppskattat. Detta tog dock inte upp hela storyn, vilket var bra, utan man fick även se mycket av de "gamla" karaktärerna, och man säger aldrig nej till lite captain swan, am I right?
 
Allt känns väldigt bra, och jag tror definitivt att de kan locka fler tittare med deras nya "tema", så det här kommer minst sagt bli en intressant säsong!
 
Once Upon A Time sänds i USA på söndagar

Nyckeln

Titel: Nyckeln
Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren 
Antal sidor: 813
Utgivningsår: 2013
Andra böcker i serien: Cirkeln (2011) och Eld (2012) 
 
De Utvalda närmar sig dagen då de måste stänga portalen och rädda världen, men samtidigt som de måste hitta en lösning på hur, kämpar de med att finna sig själva. Detta är den tredje och sista boken i Engelsforstrilogin. 
 
Beskrivningen av boken är bara en mening eftersom jag inte vill säga allt för mycket om den, det är som sagt sista boken i trilogin, så har man läst de två första vet man vad den kommer handla om! 
 
Den första halvan av boken kändes lite smått seg och var inte överdrivet intressant, det kan även hända att det var för att jag inte alls kom ihåg mycket från de tidigare böckerna, och spenderade denna tid mest åt att försöka minnas vad alla karaktärer hade för betydelse och vad som egentligen hänt. Har du samma problem som jag kan jag ändå säga att du knappast behöver läsa om de två tidigare för att förstå, de återberättar väldigt mycket, vilket kan vara skönt för sådana som oss! 

När jag kommit halvvägs trappades spänningen upp, händelsernas betydelse ökade och blev mer och mer intensiva. Denna del gick snabbt att ta sig igenom, och mot slutet fann jag mig nästan klistrad vid sidorna. Nu i efterhand kändes det som om första halvan av boken mest handlade om själva karaktärerna och deras liv och relationer, medan den andra fokuserade mer på själva uppdraget och var mer actionfylld. 
 
Något jag alltid tyckt om med dessa böcker är att karaktärerna är så olika, jag tror inte jag har läst någon annan bok där det finns så stor variation på personligheter. Jag tycker mer om vissa än andra, men jag uppskattar ändå att författarna lagt ner tid på att göra dem så pass olika. Det finns en karaktär för alla att relatera till på ett eller annat vis, och det är väldigt viktigt, särskilt de som är riktade till denna åldersgrupp. 
 
Att boken främst är skriven för ungdomar märks verkligen på språket. Ibland kändes det som om den var skriven av en tonåring, och inte av vuxna människor. 
 
Jag vill som sagt inte prata för mycket om boken eftersom jag inte vill spoila något för den som inte läst denna än, så jag avslutar med att säga att det är med blandade känslor jag låter denna trilogi gå, och trots dess brister fann jag mig själv med att tycka rätt mycket om Nyckeln i slutändan. Under denna resa har jag känt mig allt ifrån glad till sorgsen och arg, och det är precis vad jag vill ha från en bok.Slutet var väldigt fint och bra genomtänkt, men jag hade gärna fått höra lite mer från De Utvalda och Engelsfors! 
 
 
 

"Luck isn't getting what you want. It's surviving what you don't want"

 
 
 Igår hörde jag talas om den nya serien Red Band Society, som kort och gott handlar om ett gäng ungdomar på ett sjukhus som lider av olika saker, som hjärtproblem, cancer och koma,  och trots att det kanske inte riktigt är den typ av serie jag vanligen tittar på, kunde jag bara inte motstå att kika på denna. Imorse innan skolan satte jag mig ner, gick in på solarmovie och klickade mig fram till den första episoden. 
 
Jag blev väldigt glatt överraskad. Bara under de 45 minuter avsnittet varade, blev jag på mycket bättre humör och hörde några väldigt inspirerande saker. Det var väldigt kul att få följa ungdomar vars hem är sjukhuset, där de studerar, umgås med vänner och samtidigt kämpar för att bli friska. Att man dessutom fick följa några av läkarna, gjorde det hela ännu mer intressant. 
 
Det här är verkligen en serie jag rekommenderar, och episode 2 kommer ut ikväll, vilket är väldigt spännande! Jag har en känsla av att det här kan bli en väldigt känslosam resa vilket brukar vara fallet för allt jag börjar titta på... Nu hoppas jag bara att det går riktigt bra för Red Band Society och att FOX kommer fortsätta sända denna uppfriskande, och säkerligen, lärorika nya serie!