S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

Maleficent


Igår efter skoldagen med ett kemiprov gick jag och mina vänner på bio, tredje gången inom en vecka för mig hehe, och den här gången såg vi Angelina Jolies nya film Maleficent. 
 
Filmen handlar om Maleficent, den onda fén i den välkända sagan Törnrosa som vi alla växte upp med. I stort sett allt du trodde att du visste om Maleficent och Törnrosa är falskt. Här avslöjas verkligheten, varför förbannelsen kastades över Aurora och hur sagan egentligen gick till. Vem är egentligen boven i dramat?
 
Jag älskar när det görs twistar på dessa klassiska sagor, både i film och böcker, och denna var inget undantag. Den var annorlunda än sagan som vi känner den, men allt var ändå trovärdigt, det kändes inte som något som filmskaparna slängt ihop bara för att tjäna pengar på det. Det låg en tanke bakom det hela, och det märktes. Miljöerna var underbart vackra och Jolie var perfekt i rollen som Maleficent, det kunde ha blivit mycket bättre. Om jag ska klaga på något är det väl att den var ganska förutsägbar, inte bara för att man redan kan sagan om Törnrosa, utan på andra sätt. Dock tyckte jag egentligen inte att det var något fel med det, eftersom det ändå var ganska mysigt och rörande. Dessutom hoppades jag på en sak som inte hände, vilket var lite tråkigt, men inget jag kan klaga på. För i övrigt var den väldigt bra gjord, och den fick en även att skratta till lite då och då, vilket alltid är ett plus! 
 
Jag tycker verkligen att du ska ta dig tid till att se Maleficent, gärna på bio eftersom 3Dn gör bland annat att landskapen blir flera gånger vackrare! Jag tror nog att de flesta ganska lätt kan fatta tycke för den här filmen, och du borde verkligen ge den en chans, särskilt om du är ett Törnrosa fan! 

Skoltrött

 
 Sitter hemma i sängen och försöker plugga kemi till provet imorgon, vilket dessutom också är ett av de ämnen jag tycker minst om. Kan ärligt säga att jag är väldigt osäker på hur det här kommer gå. Det känns verkligen som om jag inte kan någonting utom de absolut enklaste, att namnge vanliga kolväten. Jag är arg på mig själv för att jag inte satt igång med detta tidigare, och jag egentligen bara mig själv att skylla på om det här går riktigt dåligt. 
   Är så sjukt trött på skolan nu och vill gå på lov i ett par månader, jag måste kämpa med skolan ända in i mål eftersom vi har matteprov dagen innan lovet. Kul att gå 2:a året på natur... Men nu ska jag verkligen försöka göra det här ordentligt och lära mig något mer innan det är dags, sedan får vi väl se hur det går. Det känns som om jag kommer få leva efter dessa ord under ikväll och morgondagen: 
 
 
 

X-Men: Days of Future Past

 
Hade en riktigt mysig dag igår. Vaknade vid klockan 1 och gjorde mig klar för att gå ut och äta med familjen eftersom mamma fyllde år i fredags. Efter en väldigt god lunch träffade jag mina kompisar och vi gick på bio och såg, som du kanske redan insett, X-Men: Days of Future Past. 
 
Mutanterna är i krig. En ny slags robot har byggts som får samma krafter som mutanten den slåss mot, vilket nästan gör den oslagbar. Robotarna kunde skapas eftersom Mystique dödade en person och sedan blev tillfångatagen, och de tog hennes DNA. Xavier och Magneto har en lösning, att skicka tillbaka någon av dem i tiden för att stoppa Mystique, men det upptäcks att det endast är Wolverine som har möjlighet att klara av resan. Han skickas därför tillbaka ett par årtionden i tiden för att övertala den unge Charles Xavier och Erik Lehnsherr (Magneto) att hjälpa honom. 
 
Jag har älskat alla tidigare X-Men filmerna, och denna var inget undantag. Den var fylld med action, humor och mutanter. Det var roligt att få se några nya, både i nutid och dåtiden, och det finns inget jag älskar mer än lite bromance, vilket filmen bjöd en hel del på. Det var underbart att man fick både de gamla goda karaktärerna och skådespelarna fastän deras unga jag, från den förra X-Men filmen, hade de största rollerna. För trots att jag tyckte mycket om X-Men: First Class, har jag verkligen saknat de andra. 
Jag ska inte spoila något, men herre gud slutet, slutet är underbart. Jag var helt seriöst nära på att skrika rakt ut av lycka, men lyckades hålla det till ett tyst, ganska underligt, läte. Jag tror inte jag någonsin varit lyckligare med ett filmslut, och det kunde inte ha blivit bättre än såhär! 
 
Jag rekommenderar starkt att du går och ser filmen så snart som möjligt, enligt mig är det en av de bästa X-Men filmerna som gjorts, och jag ser verkligen fram emot nästa som kommer ut 2016! 
 
Tips: Lämna inte biosalongen förrän eftertexterna helt rullat färdigt, ni vet hur det är med Marvel och deras extra scener!