S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

An Unexpected Party

(High five om du vet varifrån jag fick titeln till inlägget) 
 
Älskar mina vänner jag. Gårdagen började med lite jobb hos min morfar och jag var extremt trött och på dåligt humör, så när jag träffade min kompis på stan och fick reda på att den vi skulle hem till var sjuk blev jag inte mycket gladare. Vi gick runt ett tag och skulle hitta en present min kompis skulle ha med sig på ett bröllop medan vi väntade på att vår andra vän skulle ta sig till oss. Senare när vi satt oss ner kunde hon minsann inte komma heller, och då blev jag riktigt irriterad och ville bara åka hem och sova. Dock ringde då min syster och sa att jag skulle handla lite saker till henne och sedan  fråga Frida (hon som var med mig på stan) om hon ville komma hem till oss och äta, och jag skällde på henne och sa att jag inte orkade. Blev till slut tvingad och vi åkte hem. 
 
När jag går in genom dörren hoppar mina vänner och min syster fram och ropar SURPRISE! De hade hängt några i taket i hallen som de fixat ihop, ger mig en gigantisk godispåse (japp, vi åt typ halva igår kväll och sådär mycket är fortfarande kvar) och en poster på Rapunzel från Tangled (en av mina favoritfilmer :>), och har dessutom köpt en massa kinamat. De hade också lite smått cosplayat sånt jag älskar; Han Solo, Shadowhunters, Mary (Reign) och Alex Gaskarth (All Time Low). Vi åt och efter det hade de en frågesport om ännu mer jag tycker om: Lord of the Rings, The Mortal Instruments, Reign, The Musketeers, Marvel/DC och Doctor Who. Efter det pratade vi och gjorde lite olika saker och så, hade helt enkelt en väldigt trevlig kväll!
 
Jag hade inte en blekaste aning om att de skulle göra detta, dock reagerade jag på några saker under dagen (som att Frida var väldigt finklädd för att åka hem till vår andra kompis och spela Mario) men tänkte inte alls på att de hade något att göra med något sånt här. Mitt humör gick från botten till toppen direkt jag såg dem på eftermiddagen och jag nästan skäms nu i efterhand när jag inte ville att Frida skulle med hem från början... Då hade hon fått åka bussen efter hem till mig eller något, och det hade varit extremt pinsamt! 
 
Så allt som hänt tidigare under gårdagen var alltså en lögn, Hanna var inte sjuk, Pella hade inte fastnat hemma och Frida skulle inte alls på bröllop... Det var väldigt skickligt gjort av dem, jag är inte en lätt person att handskas med ibland, särskilt inte när det gäller att ta hem någon när jag inte är på humör! Älskar dem verkligen sjukt mycket för vad de gjorde och jag är jätteglad att jag har dem! Tack för en jätterolig kväll jag kommer minnas väldigt länge! 
 
Min riktiga födelsedag är imorgon (25 juni), ska bli både skoj och ganska läskigt att fylla 18! 

The Fault In Our Stars (Förr Eller Senare Exploderar Jag)

 
Jag vet inte ens hur jag ska sammanfatta den här underbara filmen, och de flesta vet nog redan vad den handlar om, och därför sätter jag istället in beskrivningen till boken på www.goodreads.com: 
"Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten."
 
Jag har länge varit väldigt skeptiskt mot filmatiseringen av en av mina favoritböcker The Fault In Our Stars. Jag tyckte inte om valet av skådisar och jag tänkte att det aldrig skulle gå att göra en så perfekt bok till en bra film. Men efter att nu ha sett den kan jag helt ärligt säga att det här är en av de bästa filmer jag någonsin stött på, och jag vill se den igen!!! 
 
Det var verkligen som om boken kom till liv på filmduken, det var inte många förändringar, och de som gjordes var helt acceptabla. Jag känner inte att jag saknar något speciellt. Skådespelarna var brillianta och det enda som jag kan klaga lite på var att Ansel Elgort inte alls ser ut som min Augustus. Han hade personligheten, men inte utseendet. 
 
Jag ska inte gå in på scenerna så mycket i detalj eftersom jag inte vill spoila den för någon som kanske inte vet vad som händer, så jag tänker bara att säga att det var många tårar som rann ner för kinderna i biosalongen, så ha näsdukarna redo! 
 
Jag är glad att John Green själv fick vara med under så stor del av filmproduceringen och jag tror också att det var dels därför som allt blev så bra. Jag kunde inte ha varit så mycket nöjdare och det här är definitivt den bästa bok/film adaptionen jag sett. Jag och min kompis var tvungna att sitta kvar ett ganska långt tag efter för att lugna ner oss lite (hehe)! 
 
Så nu tycker jag att du ska ta dig till din närmaste biograf och köpa en biljett till The Fault In Our Stars, och innan eller efter det läsa boken! 
 
Okay? Okay
 

SOMMARLOV

 
 
Sommarlovet har äntligen börjat, dock har min hjärna inte hunnit anpassa sig ännu och hela tiden känns det som om det är något jag glömt att göra och något jag måste plugga till, men förhoppningsvis lugnar det ner sig snart! 
 
Igår var jag och några vänner på bio och såg Edge of Tomorrow, vilket för övrigt är en grym film som du verkligen borde se! Efter det åkte jag hem och grillade lite med familjen innan jag hade en lugn kväll i sängen med lite läsning. 
 
Idag har jag varit med min kompis ett tag och sedan åkte vi och tränade, utejympa med friskis&svettis. Sedan var det ut med Laban (kaninen) i trädgården som gällde och passade samtidigt på att fortsatta läsa lite, och resten av kvällen ska också spenderas med näsan i en bok (ja, jag läser mycket...)
 
Imorgon blir det väldigt spännande och sorgligt för då ska jag se The Fault In Our Stars på bio. Boken är underbar och jag hoppas verkligen att filmen ger samma känsla. Tycker dock inte alls om skådespelarna för Hazel och Augustus, men kanske ändrar jag åsikt efter imorgon. Ska bli grymt spännande och jag vet att jag kommer att gråta som ett litet barn, men förhoppningsvis är jag inte den enda... 
 
Hoppas ni får en härlig kväll och att ni haft en bra start på sommarlovet!